2017. augusztus 31., csütörtök

Könyvek eladása

Ha sok könyvet szeretnél eladni, kézenfekvő ötletnek tűnhet felhívni egy antikváriumot, hogy egyben túladhass az egészen. Ezzel a feladatot gyorsan teljesíted, pénzügyi szempontból azonban szinte olyan, mintha a könyvek 90%-át kidobtad volna az ablakon, nagyságrendileg ennyivel kevesebb pénzt kapsz ugyanis ahhoz képest, mintha te próbáltad volna meg egyesével eladni a könyveket. A legtöbb antikvárium ráadásul válogat: csak a legjobb, leginkább népszerű könyveket veszi meg, azokat is nyomott árakon. Ha csak teheted tehát, érdemes neked kézbe venni a könyveid eladását.

A legegyszerűbb módszer, ha lefotózod a könyvespolcodat úgy, hogy látszódjon minden könyv gerince, és meghirdeted könyvcsomag formájában, vagy úgy, hogy az érdeklődők válogathassanak. Mivel így a hirdetés nem tartalmazza a könyvek címeit (csak képként), a keresővel csak kevesen fogják megtalálni azt, és ha csomagban akarod értékesíteni a könyvet, az is nyomni fog az árakon.

Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a könyvekből, egyenként érdemes meghirdetni őket, lehetőleg egyszerre több helyen is. A Vaterán jól el szoktak kelni a jobb könyvek, itt azonban fizetni kell a felkerülésért és az eladás után is, első körben ezért nem ajánlom a használatát. Helyette nagyobb apróhirdető oldalakat (pl. jófogás) vagy kifejezetten könyvek eladására szakosodott oldalakat (http://www.eladomakonyvem.hu) érdemes felkeresni, esetleg néhány kisebb apróhirdető oldalt, ahol ugyan kevesebb a látogató, de a hirdetésünk nem tűnik el néhány óra alatt a süllyesztőben (pl. Minimus).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése